Praktijk voor
Klassieke Homeopathie
Kathrin Sprenger
Erkend lid NvKH - 07-1644

Wie ben ik?

 

 

Mijn naam is Kathrin Sprenger. Ik ben in 1979 in Keulen geboren en woon sinds 1999 in Nederland. Eerst woonde ik in Nijmegen. Sinds 2014 woon ik met mijn man in Aarle-Rixtel. Sinds maart 2015 ben ik moeder van een prachtige dochter. In 2017 ben ik voor de tweede keer mama geworden. Ik vind de omgeving, met name de bossen in de buurt van Aarle-Rixtel mooi. Daar ga ik heen om energie te tanken.

Mijn passie is echter de mens. Niet alleen hoe een menselijk lichaam werkt en in elkaar steekt, maar vooral naar wat de mens uniek maakt. Hoe ervaart hij de dingen, wat maakt hem tot wie hij of zij is, waar wordt degene blij van, wat maakt hem verdrietig?

De combinatie van mijn liefde voor de natuur (dus een natuurlijke omgang met de gezondheid) en de mens maakt dat ik me gelukkig voel met mijn praktijk voor Klassieke Homeopathie. Het grootste wonder is het ontstaan van nieuw leven en het proces van een paar celletjes die in elkaar smelten en zich ontwikkelen tot een heel mensje met een eigen charakter en hoe het zich gaat nestelen in het leven en in de harten van zijn omgeving.

Vanuit mijn passie voor de mens en met name voor kinderen ben ik in 1999 Beeldende therapie gaan studeren en heb ik een paar jaar later Klassieke Homeopathie aan de HvNA gestudeerd. In 2009 heb ik bij Jeremy Sherr, een vooraanstaande homeopaat, die opleidingen en praktijken over de hele wereld heeft, in Tanzania stage gelopen.

 

Meditaties

 

Geinspireerd door mijn eerste zwangerschap en de bijzondere tijd erna heb ik meditaties geschreven voor jonge ouders om stil te staan bij alle veranderingen en al het moois wat er is gebeurd, om bij te tanken en voor een veilige hechting met de baby.

Deze zijn ingesproken en omlijst met prachtige klankschalenmuziek.

 

Kijk voor meer informatie op www.ontspannenindebabytijd.nl

 

Kinderboeken

 

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een aantal kinderboeken geschreven, die in Duitsland zijn uitgegeven...  Lees verder

 

In mijn praktijk in Aarle - Rixtel heb ik een plek gevonden om mijn twee opleidingen samen te laten vloeien: terwijl de ouders met mij in gesprek zijn tekent het kind aan een tekentafeltje en neem ik deze tekening mee in mijn diagnosestelling en middelkeuze. Daardoor krijg ik een nog completer beeld van het kind en kan ik nauwkeuriger voorschrijven.

 

 

Wil je nog meer weten?

Ik wandel graag. Alleen, met een hond of met vrienden.

Ik loop graag hard. Elk jaar probeer ik de Zevenheuvelen net iets sneller te lopen dan het jaar ervoor.

Ik hou van theater, dans, muziek en films.

Ik schrijf graag.

Ik lees veel en graag.

Ik leer heel graag

Publicatie in Spiegelbeeld Magazine

 

Lees ook mijn artikel in Spiegelbeeld Magazine