Praktijk voor
Klassieke Homeopathie
Kathrin Sprenger
Erkend lid NvKH - 07-1644

Voor de conceptie

 

Jullie zijn, of jij bent zover! Je bent klaar voor een nieuwe stap in het leven: een kind! En natuurlijk wil je het beste voor je kind en hem of haar de mogelijkheid bieden zo gezond mogelijk ter wereld te komen.

De meest gezonde baby´s worden geboren uit de meest gezonde ouders, maar garanties zijn er natuurlijk nooit te geven. Toch is het aan te raden om als toekomstige ouders een homeopatische constitutionele behandeling aan te gaan zodat er een zo optimaal mogelijke voedingsbodem ontstaat voor een baby.

Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om binnen korte tijd zwanger te raken. Vaak is dat volstrekt normaal, maar ook hierin kan homeopathie ondersteuning bieden.

 Zwangerschap

 

Het blijft een klein wonder, hoe zich van twee cellen binnen redelijk korte tijd een compleet mensje ontwikkelen kan. Iedereen is zich ervan bewust hoe kwetsbaar dit proces is en daarom zijn moeders en artsen terecht voorzichtig met mogelijk schadelijke invloeden op het embryo of de foetus. Veel geneesmiddelen worden (liever) niet voorgeschreven en ook veel kruiden uit de fythotherapie worden afgeraden. Door het gebruik van zeer sterke verdunningen van geneeskrachtige bestanddelen is homeopathie een veilige behandelmethode.

Wanneer kun je homeopathie toepassen?

Ochtendmisselijkheid, die lang aanhoudt of hevig is

Bekkenklachten

Vermoeidheid

Pijnklachten

Als de moeder voor de zwangerschap reguliere geneesmiddelen nam die ze tijdens de zwangerschap en borstvoeding niet mag/wil gebruiken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevalling

 

Na ongeveer negen maanden is het zover. De babykamer is klaar, de buik staat op springen, namen zijn gekozen. De kleine is welkom!

Ook in deze periode kunnen problemen ontstaan. De baby wil niet draaien of indalen, de weeёn zijn ineffectief, de moeder heeft veel pijn, is rusteloos, wanhopig...

Er is de mogelijkheid om voor de bevalling een consult of gesprek te hebben over een aantal middelen die mogelijk bijstand kunnen bieden. Ik maak dan een klein bevallingsdoosje klaar en geef instructies aan de begeleider (meestal de vader). Zo nodig ben ik ook telefonisch bereikbaar.

Maar ook na de bevalling kunnen er nog klachten zijn zoals een overblijvend beurs gevoel, insnedes

die pijnlijk zijn, last van de narcose na een keizersnede of van de wond zelf. Ook hierbij kan homeopathie ondersteuning bieden, net als bij een mogelijke postnatale depressie of beginselen daarvan.

 

 

Borstvoeding

 

Het staat buiten kijf dat borstvoeding heel belangrijk is voor de binding tussen de baby en de moeder. Daarom is het belangrijk er alles aan te doen om borstvoeding mogelijk te maken. Veel van wat de moeder opneemt aan voeding en medicijnen komt in de moedermelk terecht. Daarom is het vaak ook tijdens de borstvoeding niet verstandig bepaalde medicijnen in te nemen. Homeopathie biedt alternatieven en kan ook bij klachten in de borstvoedingstijd zoals borstontstekingen, kloven en/of pijnlijke borsten veel betekenen.

Neem voor vragen contact met mij op via het contactformulier op deze site

of bel 06 13 51 87 09